Ubbink dakdoorvoer | Alfred van Elk industrial design
18680
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18680,bridge-core-3.1.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-7.2,vc_responsive
  • ubbink-valetis-dakdoorvoer
  • ubbink-valetis-dakdoorvoer
  • ubbink-valetis-dakdoorvoer
  • ubbink-valetis-dakdoorvoer
  • ubbink-valetis-dakdoorvoer

Over dit project

Ubbink Valetis dakdoorvoer

 

Onderscheidend in de markt; onopvallend op het dak.

In opdracht van Ubbink heeft Alfred van Elk aan de basis gestaan van de ontwikkeling van de nieuwe slimme Valetis dakdoorvoer en verzorgde het conceptontwerp.
Deze universele dakdoorvoer wordt toegepast bij mechanische luchtafvoersystemen en is geschikt voor alle typen dakpannen en dakhellingen van 15 – 67 graden. Het ontwerp is onderscheidend in de markt maar zodanig vormgegeven dat het onopvallend op het dak is.

LEES VERDER

Om het energieverbruik te beperken, moeten woningen energetisch optimaal functioneren. Dat geldt met name voor producten en systemen die de verbinding maken tussen het binnen- en buitenklimaat en zorgdragen voor ventilatie en luchtafvoer. Onder andere door de toename van warmtepompinstallaties kan Ubbink met de Valetis inspelen op de vraag naar dakdoorvoeren met grotere capaciteit en minder weerstand. De lagere weerstand leidt tot minder energieverbruik in de woning.

Door de haakse aansluiting op het dak is de installatie gemakkelijk. Met een minimale dakdoorbreking kan een goede lucht- en waterdichte aansluiting gemaakt worden, terwijl de korter luchtafvoer voor minder weerstand zorgt. Dit garandeert dat de isolatiewaarden van het dak behouden blijven.

In tegenstelling tot traditionele daksystemen is dit product door zijn compacte ontwerp en geringe hoogte nauwelijks zichtbaar op het dak. Omdat er geen schaduwvorming optreedt, is de Valetis ideaal om toe te passen op daken met zonnepanelen: hij kan overal geplaatst worden zonder dat dit ten koste gaat van de energieopbrengst.
De behuizing van de Valetis is spuitgegoten en volledig gemaakt uit gerecycled granulaat.

Opdrachtgever

Ubbink

Ontwerp

Alfred van Elk
industrial design
& Ubbink

Engineering

Ubbink

Fotografie

Eric de Vries

Categorie
Uitgelicht
Alfred van Elk