Solvay tablet dispenser | Alfred van Elk industrial design
16752
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16752,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
  • solvay-tablet-dispenser-dagring
  • solvay-tablet-dispenser
  • solvay-tablet-dispenser-open
  • solvay-tablet-dispenser-cassettes
  • solvay-tablet-dispenser-cassette
  • solvay-tablet-dispenser-transparant
  • solvay-tablet-dispenser-bodem-detail
  • solvay-tablet-dispenser-bodem-transparant
  • solvay-tablet-dispenser-onderdelen
  • solvay-tablet-dispenser-assemblage

Over dit project

Solvay tablet dispenser

 

Tabletdispenser doet zijn werk in stilte.

Voor het farmaceutische bedrijf Solvay is een pildispenser ontwikkeld voor de behandeling van menopausale klachten. Het is geen hip en dynamisch ding, maar een product dat zijn werk in stilte doet.

LEES VERDER

Alfred van Elk: ‘Dit compacte en milieuvriendelijke product is ontworpen om de therapietrouw te bevorderen door echte gebruiksvoordelen te bieden. Het product bestaat uit een dispenser met een roteerbare schijf die plaats biedt aan een cassette met tabletten. 
Het is kinderveilig, heeft een beveiligde tabletvolgorde, een instelbare startdag en een zichtbare dagaanduiding met verschillende doseerschema’s. Door al deze aspecten is het technisch een heel complex product. De uitdaging is om het dan tot de essentie terug te brengen: geen hip en dynamisch object, maar een product dat zijn werk in stilte doet.

Soms heb ik zo’n complexe opdracht nodig en dan duik ik er helemaal in. Bij het ontwerpen van zo’n product gaat het uiteraard niet om mij als designer. Dit was een groepsproces met een heel groot team, in totaal zo’n 30 betrokkenen. Ik ben in dit project niet alleen gegroeid als projectleider, maar zeker ook als ontwerper.

Uiteindelijk zegt dit product iets over de eindgebruiker en over alle andere stakeholders in het proces: apothekers, artsen, inkopers, marketeers, engineers, enzovoort. Ik ben heel trots dat het me uiteindelijk gelukt is het project goed te managen en een product te ontwerpen dat doet waarvoor het bedoeld is. Dat is een prestatie van alle betrokken. Prachtig: dan liggen op een gegeven moment de eerste prototypes op tafel en ziet iedereen zijn belang daarin terug. Kortom: dit ontwerp zegt hoe je een technisch complexe opdracht kan vertalen naar een product dat zijn werk in stilte doet.’

Opdrachtgever

Solvay

Ontwerp

Alfred van Elk voor TNO

Engineering

TNO

Prototyping

Materialise
stereolithografie (3d printen)

Productie

TNO
Helvoet

Fotografie

Alfred van Elk
industrial design
Eric de Vries

Categorie
Uitgelicht
Alfred van Elk