Skalar SanCompact analyser | Alfred van Elk industrial design
18497
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18497,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive
  • skalar-san-compact-analyser-front-kap
  • skalar-san-compact-analyser-front-kap-wand
  • skalar-san-compact-analyser-front
  • skalar-san-compact-analyser-kap
  • skalar-san-compact-analyser-kap-wand
  • skalar-san-compact-analyser

Over dit project

Skalar SanCompact analyser

 

Ingetogen, duurzaam karakter voor geavanceerde en nauwkeurige apparatuur.

Skalar Analytical ontwikkelt en produceert analysers voor laboratoria die gespecialiseerd zijn in ondermeer milieu, landbouw, voeding en dranken. De apparatuur van Skalar is technisch hoogwaardig, nauwkeurig en betrouwbaar en voldoet aan hoge kwaliteitsstandaarden, waarbij klantspecifieke configuraties met honderden applicaties mogelijk zijn.

Skalar wil haar productlijn vernieuwen met een moderne, hoogwaardige en eenduidige vormgeving en heeft Alfred van Elk industrial design gevraagd hiervoor een nieuwe identiteit te ontwikkelen. De nieuw ontworpen apparatuur is aansprekend door zijn eenvoud en gaat behalve technisch, ook visueel lang mee.

LEES VERDER

De nieuwe door Alfred van Elk industrial design ontworpen SanCompact continuous flow analyser is bestemd voor laboratoriumonderzoek en analyseert grondstoffen en vloeistoffen zoals water, bier, mout, bodem, plant en meststof. Deze analyses helpen bij de kwaliteitscontrole van bijvoorbeeld voedsel-en drankproducten en geven informatie en inzicht waarmee het beheer en de veiligheid van de grondstoffen kan worden verbeterd.

De behuizing is visueel opgedeeld in drie zones: een hoger volume met pomp units voor de luchtsegmentatie van aangevoerde monsters, een lagere zone met modules voor colorimetrische reactie en een zone voor fotometrische detectie en analyse.
Het product is compact en modulair ontworpen. Het zorgt daarmee voor ruimtebesparing binnen het lab en flexibiliteit omdat het eenvoudig uitgebreid kan worden. De analyser kan worden geconfigureerd voor in-line opstellingen met verschillende sampler-units en softwaretoepassingen voor gegevensverwerking. De automatische verwerking biedt de operator veel gebruiksgemak.

Opdrachtgever

Skalar Analytical

Ontwerp

Alfred van Elk
industrial design


Engineering

Skalar Analytical

Fotografie

Skalar Analytical

Categorie
Uitgelicht
Alfred van Elk