Inventum Modul-Air warmtepomp | Alfred van Elk industrial design
17822
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17822,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive
  • Inventum-ModulAIR-warmtepomp
  • Inventum-ModulAIR-warmtepomp-front
  • Inventum-GreenComfort-wtw-front
  • Inventum-GreenComfort-wtw
  • Inventum-ModulAIR-GreenComfort
  • Inventum-ModulAIR-GreenComfort-front
  • Inventum-ModulAIR-ventilatiewarmtepomp-detail-01
  • Inventum-ModulAIR-ventilatiewarmtepomp-detail-02

Over dit project

Inventum Ecolution Modul-AIR warmtepomp

 

Duurzame, energiebesparende oplossing met lange esthetische levensduur.

In opdracht van Inventum Technologies heeft Alfred van Elk industrial design de behuizing ontworpen van de nieuwe Modul-AIR ventilatiewarmtepomp en de GreenComfort warmteterugwin module.
De producten zijn compact, energiezuinig en stil in gebruik, en helpen bij het verduurzamen van woningen en het reduceren van CO2 uitstoot. De Modul-AIR is uit te breiden van hybride naar all- electric, waarmee woningen volledig gasloos van warm water en verse lucht kunnen worden voorzien.

LEES VERDER

Inventum is een oerhollands bedrijf dat bestaat sinds 2008 en is fabrikant van duurzame, energiebesparende ventilatie- en warmtesystemen voor gebruik in woningen.

Inventum wilde een goed vormgegeven, milieuvriendelijk ontwerp met een lange technische en esthetische levensduur en daarmee aansluiten bij de kernwaarden van Inventum. De heldere vormgeving van de stalen behuizing draagt bij aan een verzorgde en overzichtelijke gebruiksomgeving. Alle componenten van de warmtepomp en de wtw module zijn vanaf de voorzijde bereikbaar, waardoor de producten makkelijk in kleine ruimtes te installeren zijn en onderhoudsvriendelijk zijn.
De warmtepomp kan in combinatie met een cv-ketel gebruikt worden om het gasverbruik te verlagen, of – bij goed geïsoleerde woningen – als stand-alone met een boiler volledig gasloos functioneren. Samen met de GreenComfort warmteterugwin module kan het totale rendement nog verder worden verhoogd. Er is geen buitenunit nodig.

Naast een GIO 2020 erkenning hebben de Modul-AIR en GreenComfort ook een Special Award voor Respect ontvangen.

Opdrachtgever

Inventum Technologies

Ontwerp

Alfred van Elk
industrial design


Engineering

Inventum Technologies

Fotografie

Eric de Vries

Awards

GIO Erkenning
Goed Industrieel Ontwerp


Special Award voor Respect

Categorie
Uitgelicht
Alfred van Elk