Inventum Modul-Air warmtepomp | Alfred van Elk industrial design
17822
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17822,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
  • inventum-ecolution-modul-air-heat-pump-01
  • inventum-ecolution-modul-air-heat-pump-02
  • inventum-ecolution-modul-air-heat-pump-03
  • inventum-ecolution-modul-air-wtw-unit

Over dit project

Inventum Ecolution Modul-Air warmtepomp

 

Duurzame, energiebesparende oplossing met lange esthetische levensduur.

In opdracht van Inventum Technologies heeft Alfred van Elk industrial design de behuizing ontworpen van de nieuwe Ecolution Modul-AIR ventilatiewarmtepomp en WTW-D unit.

LEES VERDER

Het product is compact, energiezuinig en stil in gebruik, en helpt bij het verduurzamen van woningen en het reduceren van CO2 uitstoot. De Modul-Air is uit te breiden van hybride naar all- electric, waarmee woningen volledig gasloos van warm water en verse lucht kunnen worden voorzien. Inventum is een oerhollands bedrijf dat bestaat sinds 2008 en is fabrikant van duurzame, energiebesparende ventilatie- en warmtesystemen voor gebruik in woningen.

Inventum wilde een goed vormgegeven, milieuvriendelijk ontwerp met een lange technische en esthetische levensduur en daarmee aansluiten bij de kernwaarden van Inventum. De heldere vormgeving van de stalen behuizing draagt bij aan een verzorgde en overzichtelijke gebruiksomgeving. Alle componenten van de warmtepomp zijn vanaf de voorzijde bereikbaar, waardoor het product makkelijk in kleine ruimtes te installeren is en onderhoudsvriendelijk is.
De warmtepomp kan in combinatie met een cv-ketel gebruikt worden om het gasverbruik te verlagen, of – bij goed geïsoleerde woningen – als stand-alone met een boiler volledig gasloos functioneren. Samen met de warmte terugwin unit (WTW-D) kan het totale rendement nog verder worden verhoogd. Omdat de warme retourlucht van de woning wordt hergebruikt, is geen buitenunit nodig.

Opdrachtgever

Inventum Technologies

Ontwerp

Alfred van Elk
industrial design


Engineering

Inventum Technologies

Fotografie / renderings

Alfred van Elk
industrial design


Categorie
Uitgelicht
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!