Cooloyster oester verpakking | Alfred van Elk industrial design
17836
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17836,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive
  • cooloyster-oyster-packaging-top
  • cooloyster-oyster-packaging-bottom
  • cooloyster-oyster-packaging-open
  • cooloyster-oyster-packaging-top
  • cooloyster-oyster-packaging-tray
  • cooloyster-oyster-packaging-tray-detail
  • cooloyster-oyster-packaging-tray-bottom
  • cooloyster-oyster-packaging-stacked

Over dit project

Cooloyster oester verpakking

 

Take-away verpakking maakt oesters toegankelijk voor breed publiek.

In opdracht van start-up Cooloyster heeft Alfred van Elk een milieuvriendelijke take-away verpakking ontwikkeld voor verse oesters. Het ontwerp maakt oesters toegankelijk voor een breed publiek.

LEES VERDER

Alfred van Elk: ‘Veel mensen vinden oesters heel lekker, maar vinden het lastig om ze open te maken. Dit moet met veel aandacht gebeuren. Met kracht en toch voorzichtig. Niet iedereen beheerst dit proces en dit betekent voor veel mensen een drempel om oesters te kopen.

De eigenaar van start up Cooloyster is een expert is op het gebied van oesters en hij liep rond met een globaal productidee, waarbij de oesterschelp van te voren is opengemaakt, zodat de consument deze handeling niet hoeft te verrichten. Hij vroeg mij een verpakking te ontwerpen uitgaande van dit revolutionaire idee. Aan zo’n verpakking worden natuurlijk hoge eisen gesteld: het moet kunnen worden meegenomen op de fiets of in de auto en het moet lekdicht thuis in de koelkast kunnen belanden. Het is gelukt voor deze opdrachtgever een perfect werkende verpakking vorm te geven.

Het ontwerp bestaat uit een bodem met een koelring en een deksel, die samen met de oesters vacuüm worden verpakt. En het deksel is ook te gebruiken als bord. Er kunnen 6 oesters in. De verpakking is gemaakt van Bagasse, een heel bijzonder en milieuvriendelijk materiaal gebaseerd op suikerrietvezel. Het is 100% biologisch afbreekbaar en composteerbaar en zeer geschikt voor het verpakken van voedsel. De oesters kunnen door deze verpakking als ‘take-away’ bij de vishandel mee worden genomen, hygiënisch en koel-vers verpakt; klaar voor consumptie.

Ik heb in de samenwerking met start-up Cooloyster veel ontwerpvrijheid ervaren. De eigenaar beschikt over buitengewoon veel kennis en ervaring op dit vakgebied. Ik kon 1 op 1 met hem samenwerken en daardoor is tot op detail-niveau aan alle eisen voldaan en is het een zorgvuldig vormgegeven product. De glooiende vormgeving verwijst naar de overgang van zeewater naar zand en de verpakking heeft een bijzondere en duurzame uitstraling. Dit ontwerp zegt hoe je verse oesters door een perfecte take-away-verpakking toegankelijk kunt maken.’

Opdrachtgever

Cooloyster

Ontwerp

Alfred van Elk
industrial design


Engineering

Alfred van Elk
industrial design


Fotografie

Alfred van Elk
industrial design


Categorie
Uitgelicht
Alfred van Elk