Auping AVS bed | Alfred van Elk industrial design
16745
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16745,bridge-core-3.1.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-7.2,vc_responsive
  • auping-bed-interieur
  • auping-avs-bed
  • auping-avs-bed-onderstel
  • auping-avs-bed-onderstel-detail
  • auping-avs-bed-detail
  • auping-avs-onderstel
  • auping-avs-bed-onderstel-matras
  • auping-avs-bed-onderstel-zijaanzicht

Over dit project

Auping AVS bed onderstel

 

Een goed bed voor iedereen.

In opdracht van Auping is een minimalistisch bed onderstel ontworpen voor de revolutionaire Auping spiraalbodems. Het minimale ontwerp maakt de spiraalbodem voor iedereen toegankelijk.

LEES VERDER

Alfred van Elk: ‘Auping is een heel mooi Nederlands bedrijf met een lange design-geschiedenis. De eigenschappen van de spiraalbodems van Auping zijn onovertroffen op het gebied van comfort, ventilatie en ondersteuning. In dit project is nauw samengewerkt met het ontwikkelteam van Auping. Auping wilde het prettige ligcomfort, de goede ventilatie en veerkrachtige ondersteuning van deze spiraalbodem toegankelijk maken voor alle doelgroepen: een goed bed voor iedereen.

De vraag was dus eigenlijk: ‘hoe kun je de spiraalbodem op een eenvoudige manier in de lucht houden’. Dan heb je het over een chassis. Dit vraagt om een heel essentiële oplossing. Het uiteindelijke ontwerp is geen klassieke bed-ombouw maar uitsluitend een onderstel. Het belangrijkste verschil met een bed-ombouw is dat in dit ontwerp de spiraalbodem niet ingepakt is maar direct ondersteund wordt.

Het onderstel is gemaakt van hoogwaardige gietstukken en profielen die een grote vormgevings-vrijheid geven. Het hele ontwerp is zo minimaal mogelijk. Dat vind ik mooi: er gaat rust van uit. Omdat de poten schuin staan is er ook een bepaalde dynamiek. En, belangrijk bij een bed is om niet je voeten te stoten! Dus valt alles binnen de contour van het bed in bovenaanzicht.

Het leukste vind ik aan deze opdracht dat het letterlijk raakt aan het spiraalproduct van Auping. Een heel pure oplossing. Het is een fantastisch resultaat, omdat het een dynamische, tijdloze oplossing is. Gewoon een eerlijk product. Wat je ziet is wat je krijgt en andersom. En… voor iedereen toegankelijk.’

Opdrachtgever

Auping

Ontwerp

Alfred van Elk
Mars Holwerda

Engineering

Auping

Fotografie

Auping

Awards

GIO Erkenning
Goed Industrieel Ontwerp


Categorie
Uitgelicht
Alfred van Elk